30 dec

Motorongeluk

Het ergste wat er kan gebeuren voor iedere motorrijder is een motorongeluk. Zelf dacht ik altijd: dit gaat mij nooit gebeuren. Dit gebeurd alleen bij andere die onvoorzichtig rijden of die een onveilige motor hebben. Helaas ben ik er wel achter gekomen dat dit bij iedereen kan gebeuren, inclusief mij.

Twee maanden terug ging ik op zondagmiddag even lekker toeren. Het was lekker weer, rustig op de weg en ik had net nieuwe motorkleding. Nou, wie wil er dan niet direct op zijn motor springen?
Na een half uurtje rijden gebeurde het. Ik reed op de snelweg en voor dat ik het door had lag ik op de grond. Aangereden door een auto die mij niet had gezien. Ik reed op de linkerbaan en de auto naast mij dacht te kunnen inhalen. Dat had hij fout..

Gebroken-been-botbreuk-Thinkstock-1024

Ambulance en politie

Al snel arriveerde er een ambulance en daarna de politie. Ik voelde al dat ik niet ernstig gewond was, dankzij mijn nieuwe motorkleding. Alleen mijn linker been deed erg veel pijn. Waarschijnlijk gebroken dacht ik al.

Nu, twee maanden en een operatie later lig ik nog steeds plat met mijn been in de lucht. Mijn been was op drie plekken gebroken en moest geopereerd worden. Gelukkig begint het herstel nu wel op te schieten. Uiteindelijk heb ik hier wel één ding van geleerd: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Geloof mij iedereen kan een ongeluk krijgen, hoe veilig of verantwoord je ook bent. Zorg dus altijd dat je beschermende motorkleding aan hebt.